Tag et Epsomsalt bad!

Skrevet af Lotte Voigt Arnsted
02-01-2014
En af de grundstoffer vi ofte har for lidt af i kroppen er magnesium. Magnesium hjælper kroppen med at regulere mere end 325 enzymer i kroppen, og spiller en vigtig rolle i muskel kontrol, elektiske impulser, energiproduktion og evnen til at udskille giftstoffer.
 
De fleste af os har magnesium underskud og du har en indikator på at du mangler magnesium hvis du lider af lægkramper, er stresset eller har du ujævn hjerterytme.
 
Magnesium er ikke det nemmeste at optage gennem maven hvis du får det i pilleform, og fra maden er det havregryn og raw kakao der er mine foretrukne kilder til magnesium. Men du optager faktisk magnesium aller bedst gennem huden og her kommer Epsomsalt ind i billedet.
 
Ugens gode råd (ovenpå en lidt for fed, sød og våd december) er 3 karbade om ugen i en Epsomsalt opløsning der svare til 2½ dl Epsom salt til et karbad. Hvis du ikke har et badekar så lav et fodbad med varmt vand og epsomsalt. Epsomsalt kan købes i de fleste helsekost butikker og er magnesium sulfat og hvis du bader minimum 12 minutter i Epsomsalt-bad så får du de enestående fordele. Her er nogen af dem:
  • Reducere uregelmæssige hjerteslag, forebygger åreforkalkning, reducere blodpropper og sænker blodtrykket.

    Forbedre kroppens evne til at bruge insulin.

    Skyller giftstoffer og tungmetaller fra cellerne, fjerner lette muskelsmerter og hjælper kroppen med at fjerne skadelige stoffer.

    Forbedre nerve funktionen ved at regulere elektrolytter. Magnesium hjælper med at opretholde calcium i blodet.

  • Letter stress. Hvis du har overskydende adrenalin menes det at dræne magnesium fra kroppen. Magnesium er med til at afhjælpe stress fordi det hjælper med at binde serotonin, et kemisk stof i hjernen der giver godt humør, velvære og afslapning.

    Reducere inflammation og lindre smerter og muskelkramper.

    Forbedre iltoptagelsen.

    Forbedre evnen til at optage næringsstoffer.

    Afhjælper migræne og hovedpine.

 

 

Ha et rigtigt godt bad!


Kategori: SUPERFOOD

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Lotte Voigt Arnsted