Tilbage
Kanel brød (glutenfri, vegan)

Kanel brød (glutenfri, vegan)

Tilberedningstid : 30 Minutter
1 stor bageplade
Dette kanelbrød er genialt til hvilken som helst slags spread eller mousse - prøv den med Gulerods Mousse, chilipesto eller anden spicy spread.

Ingredienser

  • 5 dl mandler
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl græskar frø
  • ¼ salt
  • 2 tsk. kanel
  • 1 dl hørfrømel
  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 1 æble
  • 1 dl vand
  • 4 spsk. Agave
  • 2½ dl rosiner

Instruktioner

  1. Mandler, frø, salt og kanel køres i foodprocessor. Tilsæt hørfrømel. Brug en kaffemølle til at male de hele hørfrø, eller en stavblender - og sæt til side.
  2. Gulerod squash, æble rives og blandes sammen med resten af ingredienserne i foodprocessoren og ”puls” et par gange.
  3. Smøres ud i ca. ½ cm tykkelse på paraflex/silikone pladerne og stilles i dehydrater i 5 timer – de skal vendes undervejs – prøv også i ovnen ved ca. 60-80 grader. Laver du dem i ovnen skal de også vendes ud på et nyt stykke bagepapir når de er samlede og tørrede på oversiden. Hold øje!
Lotte Voigt Arnsted