Kanel brød (glutenfri, vegan)
Tilberedningstid : 30 Minutter
1 stor bageplade
Dette kanelbrød er genialt til hvilken som helst slags spread eller mousse - prøv den med Gulerods Mousse, chilipesto eller anden spicy spread.
Ingredienser
- 5 dl mandler
- 1 dl solsikkefrø
- 1 dl græskar frø
- ¼ salt
- 2 tsk. kanel
- 1 dl hørfrømel
- 1 squash
- 2 gulerødder
- 1 æble
- 1 dl vand
- 4 spsk. Agave
- 2½ dl rosiner
Instruktioner
- Mandler, frø, salt og kanel køres i foodprocessor. Tilsæt hørfrømel. Brug en kaffemølle til at male de hele hørfrø, eller en stavblender - og sæt til side.
- Gulerod squash, æble rives og blandes sammen med resten af ingredienserne i foodprocessoren og ”puls” et par gange.
- Smøres ud i ca. ½ cm tykkelse på paraflex/silikone pladerne og stilles i dehydrater i 5 timer – de skal vendes undervejs – prøv også i ovnen ved ca. 60-80 grader. Laver du dem i ovnen skal de også vendes ud på et nyt stykke bagepapir når de er samlede og tørrede på oversiden. Hold øje!