RAW JUL

19-12-2013

Selvom du ikke spiser en 100% raw julemiddag så er der ikke noget bedre end at forlade bordet uden gallloperende hjerte og andre symptomer på overspisning af fed mad. Din krop (og dine gæster) vil elske disse 2 juleopskrifter som er mine all time favorit’s når det gælder julemad. De varmende krydderier, kanel og kardemomme. Kanel sænker kolesterol og hjælper dit blodsukker med at blive stabilten, det er antibakterielt og hjælper især på ondt i halsen. Lav din egen kanel så du får den rigtige af slagsen. Brænd kanel bark af på en tør pande og pulveriser kanelen ved at støde den i din morter eller kør den i din foodprossor.
Kardemomme er antiseptisk, godt for fordøjelsen, vanddrivende, slimløsende og en udmærket kilde til kalium, calcium, jern og magnesium. I denne søde og fede juletid hvor mørket er på sit højeste – skal kardemomme indtages i rå mængder, smages, nydes og få lov til at tilføre din krop en masse godt.

Her er 2 RAW opskrifter som jeg ikke kan undvære her til jul:

 

Kardemomme dressing

 

Rødkål tyndt skåret

Tørrede tranebær

Goji bær – iblødsat min. 1 time

Solsikke kerner

 

Kardemomme dressing

4 spsk. olivenolie

2 tsk. god kardemommepulver

Saften af lidt mindre end ½ citron

1 tsk. honning

2 fed hvidløg fint revet

2 tsk. revet ingefær

Smag til med salt


Solsikkekernerne må meget gerne have været sat i blød natten over i rent koldt vand. Dette sørger for at du har nemmere ved at fordøje kernerne. Goji bær er ret hårde og sætter sig i tænderne når man tygger på dem – det undgår du ved at have sat dem i blød minimum en time i rent koldt vand.


Skær rødkålen (kan også være spidskål eller hvidkål) i moderat fine strimler. Hvis du skærer dem for tyndt og fint så bliver det bare en gang slatten kål lige så snart du hælder dressingen over. Lav dressingen, massér dressingen ind i alt kålen, anret og drys rundhåndet med Goji bær, tranebær og solsikkekerner.


Appelsin salat med kanel

Denne simple og smukke salat klæder et hvert bord med fede ting.


Appelsiner

Kanelbark eller en god pulver lavet af samme

Evt. korianderblade som pynt


Skær skal og det hvide af appelsinerne og skær dem så i skiver. Anret på et fad og drys med kanel og evt. hele korianderblade.


Brænd kanelbarken (stang) af på en tør pande, dvs. at du ved høj varme varmer kanelstangen på alle sider til det dufter herligt. Lav pulver af stangen/barken enten i en morter eller i en foodprocessor.


Skær top og bund af appelsinen og derefter alt det hvide forsigtigt langs det orange appelsin kød, skær herefter tynde skiver af appelsinen – anret og drys med kanel. Du kan evt. pynte med friske koriander blade.


Jeg ønsker dig en rigtig god julemiddag :)


Kategori: RAWFOOD

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Lotte Voigt Arnsted