|
|
|
Semi Raw PåskeægSkrevet af Ina Persson og Lotte Voigt Arnsted 1 Kommentarer 16-04-2014 Jeg har fået tilsendt denne dejlige opskrift på semi RAW påskeæg af Ina Persson. Ina bor i Sverige og har en masse dejlige fritgående høns, så for hende er det naturligt at bruge de æg. Læs mere om Ina's historie nederst.
Vil du lave disse påskeæg helt RAW kan du istedet for æggehvider bruge kokosolie, brug blot 1-2 spiseskefuld til at samle massen med.
RIGTIG GOD FORNØJELSE.
(semi) RAW PÅSKEÆG
Mandelmel
300 g 1 æggehvide (gerne pasteuriseret)
(eller kokosolie red.) 50 g dadelpuré (dadler blendet med vand til ensartet masse) Blend dadler med vand till en ensartet masse.
Mix mandelmel, æggehvide og dadelpuré i en skål - det er lettest med fingrene.
Inden man former til æg kan man blande smag i. Jeg har lavede 4 forskellige slags: kakaonibs, kaffe, nød i midten og cognac.
Stil dem i fryseren eller køleskabet indtil de skal dyppes i chokolade, det giver det bedste resultat. Chokolade:
½ dl kokosfedt
1 dl kakaosmør/fedt
½ tsk vaniliepulver(ikke sukker)
3 spsk agavesirup
4 spsk raw kakao Smelt kokos- och kakaofedt i vandbad. Rør vanilien, agavesirup och raw kakao i.
Dyp æggene en til to gange.
Kan stå i køleskabet i op til 4 uger, hvis de får lov at stå så længe.
![](file.php?id=a599acc2d798d95e4a75264e9a81d8e9&s=26737) Ina Persson
Om Ina Persson: Efter 3 år i smertehelvede og 23 år med en drillende overvægt, har jeg nu fået den sidste brik i mit store puslespil. Eller faktisk er det to, detox og raw. Efter mit møde med Lotte i januar, har jeg lært at detoxe og lave raw food, og med de studier jeg allerede havde gjort om mad og dens effekt på vores kroppe, har jeg tabt 13 kilo hvilket har været umuligt før, uanset hvad jeg har gjort. Men det bedste er at jeg næsten er smertefri, kan leve normalt igen og har tonsvis af overskud.
INA PERSSON
RAW JUL19-12-2013
Selvom du ikke spiser en 100% raw julemiddag så er der ikke noget bedre end at forlade bordet uden gallloperende hjerte og andre symptomer på overspisning af fed mad. Din krop (og dine gæster) vil elske disse 2 juleopskrifter som er mine all time favorit’s når det gælder julemad. De varmende krydderier, kanel og kardemomme. Kanel sænker kolesterol og hjælper dit blodsukker med at blive stabilten, det er antibakterielt og hjælper især på ondt i halsen. Lav din egen kanel så du får den rigtige af slagsen. Brænd kanel bark af på en tør pande og pulveriser kanelen ved at støde den i din morter eller kør den i din foodprossor.
Kardemomme er antiseptisk, godt for fordøjelsen, vanddrivende, slimløsende og en udmærket kilde til kalium, calcium, jern og magnesium. I denne søde og fede juletid hvor mørket er på sit højeste – skal kardemomme indtages i rå mængder, smages, nydes og få lov til at tilføre din krop en masse godt.
Her er 2 RAW opskrifter som jeg ikke kan undvære her til jul:
Kardemomme dressing
Rødkål tyndt skåret
Tørrede tranebær
Goji bær – iblødsat min. 1 time
Solsikke kerner
Kardemomme dressing
4 spsk. olivenolie
2 tsk. god kardemommepulver
Saften af lidt mindre end ½ citron
1 tsk. honning
2 fed hvidløg fint revet
2 tsk. revet ingefær
Smag til med salt
Solsikkekernerne må meget gerne have været sat i blød natten over i rent koldt vand. Dette sørger for at du har nemmere ved at fordøje kernerne. Goji bær er ret hårde og sætter sig i tænderne når man tygger på dem – det undgår du ved at have sat dem i blød minimum en time i rent koldt vand.
Skær rødkålen (kan også være spidskål eller hvidkål) i moderat fine strimler. Hvis du skærer dem for tyndt og fint så bliver det bare en gang slatten kål lige så snart du hælder dressingen over. Lav dressingen, massér dressingen ind i alt kålen, anret og drys rundhåndet med Goji bær, tranebær og solsikkekerner.
Appelsin salat med kanel
Denne simple og smukke salat klæder et hvert bord med fede ting.
Appelsiner
Kanelbark eller en god pulver lavet af samme
Evt. korianderblade som pynt
Skær skal og det hvide af appelsinerne og skær dem så i skiver. Anret på et fad og drys med kanel og evt. hele korianderblade.
Brænd kanelbarken (stang) af på en tør pande, dvs. at du ved høj varme varmer kanelstangen på alle sider til det dufter herligt. Lav pulver af stangen/barken enten i en morter eller i en foodprocessor.
Skær top og bund af appelsinen og derefter alt det hvide forsigtigt langs det orange appelsin kød, skær herefter tynde skiver af appelsinen – anret og drys med kanel. Du kan evt. pynte med friske koriander blade.
Jeg ønsker dig en rigtig god julemiddag :)
RAW YOGA og TRÆNINGS WEEKEND, Fejø 201309-07-2013
Årets retreat igen en succes - også for mig!
Det er nu en uge siden jeg vendte hjem fra årets retreat på Fejø med det dækkende navn Super Raw trænings weekend #3. Jeg havde fornøjelsen af at være vært for 9 veloplagte mennesker der med åbne øjne og åbent sind, lod sig forkæle med super rawfood fra morgen til aften - morgenyoga, løb med Coach Pernille og top 5 “do this at home” træning til arme mave baller og lår samt lidt tid til meditation. Kort sagt 3 pakkede dage der selvom det lyder hektisk, var smukt og afslappende og det var en gave at følge de skønne deltagere.
![](file.php?id=9a5ee0001759601e55fc206a177077b5&s=26737)
Hvad gør Rawfood?
At ændre sin kost til raw har en detoxende effekt, og hos deltagerene kan det mærkes på mange måder. På den korte bane, som den umiddelbare effekt af disse weekender er, er det især de “kosmetiske” fordele som; klare øjne, farve i kinderne, og klarere hud der er det mest udtalte, og de fleste bemærker en uforklarlig indre ro, fokus og balance. En anden og ikke uvæsentlig side effekt, også på den korte bane, er at væskeansamlinger og ophobninger forsvinder, og for dem hvor Rawfood og alkaline kost er nyt, er det første gang de har mærket at mad "virker", selv på den korte tid.
Fotograf Annette Byrholt Hansen
Weekenden er for alle der vil forkæle sig selv
Der er ingen tvivl om at deltagerene i år var parate og motiverede til at få meget mere raw ind i deres hverdag, og helt parat til at få en daglig yoga rutine ind under huden og Coach Pernille trænede deltagerene i bedste boot camp stil og havde fokus på den sunde ryg og de simple øvelser der bare gør dig stærkere og flottere - som er geniale og gør træning til en leg og ikke en sur pligt. Der var både kursister fra mine tidligere retreats, fra mine Super Raw workshops og der var også helt nye ansigter. Jeg bliver hver gang ramt af en eksplosion af inspiration når jeg er sammen med så mange motiverede mennesker - tusind tak for det!
![](file.php?id=272598c217b2da0887a73f6b13d72917&s=26737)
Raw hold Fejø #3 efter 3 rå dage.
Du kan læse mere om hvad andre skriver om forløbet her >>
Jeg tager min egen "medicin"
Jeg har besluttet at holde sommeren fri, så jeg har aflyst retreaten i slutningen af juli, for jeg har haft en hektisk vinter og et travlt forår, og kan mærke at jeg ikke har den fysik og balance jeg jeg gerne vil have, så jeg tager min egen medicin - for at få mig selv i balance. Det betyder at jeg har lavet ændringer i mit bagland, og at jeg bruger sommeren på at nyde livet med dem jeg holder af og til at samle inspiration og ny viden. Jeg vender stærkt tilbage på fuld skrue for at afholde efterårets mange workshops, foredrag, et nyt topmøde og jeg glæder mig virkelig meget til forhåbentlig at gense mange af jer - og til at møde jer jeg ikke har mødt endnu.
Hvis du gerne vil afsted på weekend retreat så er der 3 retreats næste år. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her på siden så får du løbende oplysninger om de forskellige aktiviteter.
Tag med på Vinter retreat 2014
I starten af næste år lige efter nytår afholder jeg næste weekend retreat på Fejø. Der vil være en lille forskel i forløbet. Vinter retreaten er lidt anderledes end sommer retreaten - der er skruet op for intensiteten og det handler om at blive nulstillet og detox’et indefra og ud - og udefra og ind. Der vil være meditation, detox bad, massage, yoga, workshop i vinter-Raw, meget mere om juicing og selvfølgelig masser af superfood. Du kan enten bruge weekenden som ren afslapning og forkælelse, eller du kan bruge den som kickstart ind i det nye år - både fysisk og mentalt. Husk der er mulighed for både dobbelt og enkeltværelser og at weekenden både er for mænd og kvinder.
KONTAKT →
![](file.php?id=70dbf3d5819c6e278e90aa8a3169fcda&s=26737)
RAW ER IKKE EN KUR!Skrevet af LotteVoigt Arnsted 327 Kommentarer 09-05-2013 At spise RAW er ikke en kur - det er en livsstil, som er facinerende for dem der synes det er interessant at "uddanne" sig i hvordan man optimere kroppen - bruger mad som "medicin" - og i mange tilfælde også folk der af etiske årsager, ikke har lyst til at spise dyr - og som gerne vil leve bæredygtigt og mere i pagt med naturen.
Jeg vil gerne inspirere dig til at spise mere grønt. For mig er det at spise levende mad en positiv udfordring, der langsomt men sikkert har uddannet mig til at lære min egen krop at kende, dens reaktionsmønstre, hvorfor jeg bliver syg, hvad der gør mig rask og hvordan jeg kan hjælpe min krop ved at indtage den rigtige kost.
Det har lært mig hvordan jeg kan tilføre kroppen mere energi og styrke og give mig meget mere mentalt overskud.
Vi er alle sammen forskellige og en ren rå kost er som sagt et valg der er yderst personlig af mange årsager. Dem jeg kender som lider af gigt eller andre autoimmune sygdomme fortæller alle, at raw hjælper og holder symptomerne nede men at det er svært at overholde fordi det bliver kedeligt og ensformigt rimeligt hurtigt, og det er også en af mine egne erfaringer. Min baggrund som kok giver mig dog den fordel at jeg naturligt får lyst til at eksperimentere med råvarerne og måden at sammensætte på -udskæringerne - og hvis jeg lægger smag, friskhed, saftighed, det visuelle (smukkere farver findes ikke i nogen anden slags mad) sammen med mit helbred og mentale tilstand, når jeg er 100 % rå, så er det på alle måder min favorit mad og diæt (ikke at forveksle med kur :)
VERDENS MINDSTE SUPERFOOD
Raw er ikke bare at spise en masse rå grøntsager, for nogle mennesker har faktisk meget svært ved at optage rå mad, så hos nogen drøner maden bogstavlig talt lige igennem systemet mere eller mindre ufordøjet – men det findes der råd for. Probiotisk mad - også kaldet fermenteret råt - er et absolut must for at holde maven i topform og floraen sund - og lige meget om du kan optage rå mad eller ej, så styrker det dit immunforsvar og stabilisere dit blodsukker og hele din tarmflora så du bedre kan optage alt det gode du indtager og så er det samtidig en god kilde til B12 vitamin som ellers er svært at få nok af, når man ikke spiser animalske produkter.
Din krop er en levende organisme og alle dine celler har de samme funktioner og reaktioner, som et helt menneske har – de er bare meget, meget små! Så pas godt på hele dit økosystem. I det store hele så er en glad og sund dig en meget bedre og mere givende beboer på jorden, og det samme gælder dine celler når de har det godt, så derfor skal vi passe på os selv, hinanden og den jord vi bor på – store som små - rå eller ej! HVOR GØR DET ONDT?Skrevet af Lotte Voigt Arnsted 05-05-2013 Hvad er det rawfood kan som ingen anden "diæt" kan? og hvad er det der alkaline for noget? 2 gode spørgsmål jeg har fået og aldrig bliver træt af at svare på.
Rawfood er mad der ikke er opvarmet til over 42 grader, det er vegansk (ingen animalske fødevare heller ikke mælkeprodukter). Sukker og almindelige melsorter er skiftet ud med frugt og naturlige sødemidler som stevia, og mel er lavet af frø og nødder. Bagning sker i en dehydrator og ikke i en ovn og maden bliver hverken stegt kogt eller bagt. Så det er en spræl levende diæt fyldt med smag saft og kraft, vitaminer og mineraler og selv et enkelt måltid er smukt og farvestrålende og vidunderligt at sætte tænderne i og skal ikke forveksles med en kur. Der er både fordel og ulemper ved at spise Raw og en af de største fordele er at det er basisk føde.
De fleste spiser og lever på en måde der gør PH værdien sur i kroppen og ligeså snart vi bliver lidt stressede eller belaster kroppen på forskellig vis så øger det syre balancen i kroppen ligesom animalske fødevarer, opvarmet mad, prefabrikerede fødevare, alle sødemidler, hvide fødevarer (sukker, pasta, ris, mel) er syredannende.
En overvejende basisk kost (RAW), hjælper utrolig hurtigt og effektivt på gigt og andre ledsmerter hvad enten det er slid, alderdom, skader eller anden overlast der er skyld i smerterne, og selv livsstilssygdomme som diabetes 2 har vist sig dokumenteret at forsvinde efter bare 30 dage på rå kost.
![](file.php?id=53f34a830d2beac787db2dee8099f2b0&s=26737)
Der er en perlerække af sygdomme som har vist sig at blive "sat tilbage" ved at indtage basisk mad, en af dem er cancer.
Visse urter har, udover at være meget basiske også en vanddrivende effekt. Jeg snakkede med en naturvidenskabelig uddannet veninde om urterne brændenælde>> og, mælkebøtte>> som har en vanddrivende, og udrensende effekt og hendes kommentar var; ”The og kaffe er også vanddrivende!” Det er fuldstændigt rigtigt pga. koffeinen og et glimrende eksempel på hvordan vi stadig bedrager os selv når vi snakker helse. Det er nemlig ikke lige meget hvordan vi fjerner vandet/hævelsen, og det starter jo absolut der hvor det er mest logisk, nemlig at vi først finder ud af hvorfor vi har den hævelse.
Måske er de første skridt om morgenen ulidelige fordi det gør ondt i fødderne. Det er som om vi har lært hinanden at det er en menneskeret og helt normalt at fjerne gener med konventionel medicin, kortsigtede løsninger, kirurgiske indgreb enten af nødvendige eller kosmetiske årsager.
Det er normal opfattelse at det også er en menneskeret at spise alt det vi ikke kan tåle - ikke dyrke sport - eller dyrke for meget sport, drikke, ryge og overspise/underspise som vi lyster, sove for lidt, elske for lidt og fjerne skavankerne med en pille eller et indgreb.
En basisk kost som rawfood, og en bevidst livsstil er absolut ikke kedelig – og det gør at det væske du er lavet af - dit blod - væsken i kroppen - som er det vækstmateriale kroppen hele tiden bruger til at skabe nye celler – er i den bedste form som overhovedet muligt.
![](file.php?id=e24ce748d6db8ff9908c4b0989079243&s=26737)
HVORFOR BLIVER JEG OPPUSTET AF AT SPISE SUNDT?Skrevet af Lotte Voigt Arnsted 1 Kommentarer 17-07-2012 ![](file.php?id=b3d7d5cd20a8aa413c5d53e631cffce7&s=26737)
Jeg en skøn sommerferie på Fejø med et par håndfulde kvinder der kun fik RAWFOOD fra morgen til aften, en masse skøn træning, idylliske omgivelser, massage, meditation, fred og ro. Mindre skønt var det for de fleste af vores gæster der lørdag kunne konstatere en oppustet og hævet mave og spørgsmålet meldte sig selvfølgelig; ” jamen hvorfor nu det? - når jeg træner, får hvile og spiser så sundt”
Da jeg i sin tid startede med en ren rå vegansk kost skete det samme for mig, men da jeg følte mig fuldstændigt fantastisk optimeret i min hjerne og krop takket være min nye rå spisemåde, så afholdt det mig ikke fra at fortsætte Raw eventyret. Tværtimod blev det meget magtpåliggende for mig at finde den optimale måde at være Rå på, og min faglige nysgerrighed som kok gjorde at jeg besluttede mig for at gå helt til bunds i den rå kosts mysterier.
Hvis du plejer at spise en ganske almindelig dansk kost, også selvom du mener du spiser rimeligt sundt, så er din krop slet ikke vant til at omsætte så meget fiberholdig kost som en ren vegetarisk kost er, og især ikke hvis den er rå. Du har simpelthen ikke de fordøjelsesenzymer der skal til. Du kan langsomt vænne din krop til at spise mere fiberholdig mad, ved for eksempel at dampe grøntsagerne og gradvist dampe mindre og mindre. Det er også en god idé at du er rimelig steady i dit valg af fødevarer så din krop stille og roligt kan indstille sig på den kost du spiser. Det er faktisk en dårlig ide, det der med at spise en stor rød bøf en gang om måneden eller være rå en uge i ny og næ, da kroppens enzymer indstiller sig på at omsætte den mad du spiser, så generelt er det sådan at du for at få det største og bedste udbytte af alle de herligheder du fylder dig med – og uden den nævnte oppustethed eller anden mavebesvær - så er det en god ide at du beslutter dig for hvordan du vil spise og så gå helhjertet til værks, ligesom det også er en god idé at du holder dig til faste spise tider og indtager det største måltid til frokost. Og vælger du RAW så vil de næringsmæssige fordele og din velvære langt overgå bagateller som oppustethed.
Her er lidt nice to know for at undgå den værste oppustethed og luft i maven.
Natrium/Salt
Selvom natrium ikke forårsager luft i maven så holder natrium på vand, hvilket kan føre til oppustet mave. Når du spiser Raw så spiser du automatisk mindre salt, da rå mad naturligt har så meget dybte i smagen så salt mere eller mindre bliver overflødigt. Der er dog nogle få fødevarer, der i sig selv har et højt salt indhold og det er wakame tang, roer, mælkebøtte, sennep og majroe toppe. Syltede og konserverede grøntsager indeholder betydeligt højere niveauer af natrium fordi man bruger salt som konserverings middel. Så brug friske grøntsager hvis det er muligt og køber du frosne, så skyl dem så du slipper af med det værste salt. Natrium er ikke kun dårligt, det er en elektrolyt som er nødvendig for celle-funktionen så hvis du tilfører salt til maden så brug altid naturligt salt – himmalaya salt har så mange gode egenskaber i sig selv, at du blot tilfører maden endnu mere superfood ved at bruge det.
Højt sukkerindhold
Vær forsigtig, når du søder din mad - også selvom du er rå, eller især når du er rå. Dadler, frugt og naturlig sirup (honning, melasse, ahornsirup) giver nogle sunde næringsstoffer men det er sukker og vil øge chancen for oppustethed. Så især når du juicer så sørg for at tilføje frugter med lavt sukkerindhold som bær, avocado og melon. Fiberen i grøntsager og frugter vil gøre dit blodsukker mere stabilt og dermed slipper du for de mange ”cravings”.
Kulsyreholdige drikkevarer
Det er værd at vide at enhver kulsyreholdig drik gir luft i maven. Drik filtreret vand og grøn te. Juice er ikke tilrådeligt på grund af det høje sukkerindhold.
Mælkeprodukter
Og så er der de omdiskuterede mælkeprodukter – de proteiner (kasein) og det sukker (laktose), der findes i mælk, yoghurt og ost går ikke super godt med mennesker hvad enten du er allergisk overfor mejeriprodukters proteiner eller mangler de nødvendige enzymer til at fordøje laktose. Det har vist sig at mennesker af nordeuropæisk oprindelse, kun viser en 2% prævalens, mens hispanics (50-80%), afro (60-80%), asiater (95%), og indianere ( 80-100%) er en hel del mere intolerant. Alternativ: Vælg mandel mælk, hamp mælk, havremælk, rismælk, quinoamælk eller kokosmælk.
Æbler og pærer
Hvis du ikke er vant til at indtage store mængder så kan disse frugter være et problem for maven. I de fleste RAW smoothie opskrifter indgår æble eller pære og mit råd er at arbejde dig langsomt op ved at tilføre større og større mængde af disse frugter så din mave bliver vant til det. Hver frugt indeholder 4 g af en kolesterol-sænkende komponent som kan forårsage oppustethed hos nogen. Når du juicer så husk at fjerne kerner og frø.
Bønner
Ja de har jo det rygte at de giver luft i maven og det har en helt naturlig forklaring nemlig oligosaccharid sukkerindhold. Kroppen kan ikke nedbryde dette sukker selv og er i stedet afhængig af at bakterier i tyktarmen står for nedbrydelsen. Bio gas er et biprodukt af denne bakterielle proces, og kan føre til luft, kramper og oppustethed. Desuden indeholder dåsebønner en stor mængde natrium, der tilbageholder vand og som fører til yderligere oppustethed. Afhjælpning: Grundigt skylning af dåsebønner før du spiser dem, det kan i sig selv nedsætte sukker-og natrium-indholdet med op til 40%. Det er genialt at spire bønner. Spiringen gør at de bliver ”for-fordøjet” og det letter fordøjelsessystemet. De overskydende oligosaccharider bliver frigivet hvis du lægger bønnerne i blød natten over. Brug ikke iblødsætningsvandet. Jo friskere og mindre bønnerne er jo færre maveproblemer giver de, mung bønner og linser er nemme at spire.
![](file.php?id=d983f8f1dc744215d7f3dd5ae56fc615&s=26737)
Broccoli, blomkål, kål og rosenkål
Disse korsblomstrede grøntsager indeholder sukker der kaldes raffinose, (ligesom oligosaccharid i bønner) og er ufordøjet indtil den fermenteres af bakterier i tyktarmen. En god og meget gavnlig måde at spise og optage kål på - der endda tilføre din krop en masse gavnlige bakterier og enzymer så du lettere kan optage alle de herligheder du spiser - er fermentering. Det nævner jeg meget mere om i bogen ”7 dage på råt” og der finder du også en opskrift på fermenteret kål – verdens mindste superfood.
For alle fødevarer gælder det…
Generelt er det sådan at når du skrifter til en højere plante-baseret kost så vil du begynde at føle dig mæt af meget mindre mad. Selvom det er rigtig godt for dit helbred at spise grønt så er det uungåeligt at du vil få den der oppustede fornemmelse. For at reducere symptomer så spis lidt mindre og sørg for at drikke nok vand. Det lyder nok lidt ulogisk, men ved at drikke mere vand, er du mindre tilbøjelige til at få væske ophobninger i kroppen og det vil minimere luft i maven.
![](file.php?id=1998ee905c0368ba4d204a33dcfc1f46&s=26737)
Og nu til et par Quick- Fixere
Som nævnt ovenfor så er der altså en hel del fødevare der giver luft i maven og måske også lidt væskeophobninger, og der er udover de nævnte gode råd et par fødevare der decideret reducere symptomerne. Nogle af dem er mint og æble cider eddike.
Choko-Mint
1 Kop mandelmælk (du kan også bruge vand og mandelsmør) -2 Friske pebermynteblade -2 spsk. rå kakaopulver. Blend godt igennem til myntebladene er flydende. Hæld drikken hen over knust is eller i en gryde over lavt blus indtil den er jævnt opvarmet.
Æble Cider elixir
Denne drik kan i varm tilstand med stor fordel afløse alle former for mindre gavnlige drikke om morgenen: 1 Kop vand -1 spsk af æble cider eddike -1 Spsk citronsaft (saft af ¼ citron) -1 tsk. honning eller ahornsirup eller to dråber flydende Stevia. Bland godt sammen og nyd den over is eller varm.
Æble Cider Eddike - indeholder eddikesyre, hjælper fordøjelses processen, reducere ufordøjede fødevarer som giver næring til de bakterier i tarmen som er med til at producere luft og oppustethed.
Husk at hvis du generelt har en oppustethed kan det være en god ide at kontakte en professionel for at udelukke at du eksempelvis har en inflammatorisk tarmsygdom som kræver særlig behandling.
SIMPLE RAW, KBH V + LAV SELV MANDELMÆLK29-12-2010
Simple Raw Kbh V. from lotte voigt on Vimeo.
Hvis du vil vide mere om SIMPLE RAW'S restaurant/café, arrangementer og catering så kig på www.simpleraw.dk
OPSKRIFT PÅ MANDELMÆLK
Læg 2,5 dl mandler i blød natten over Si mandlerne for vand og blend dem med 7,5 dl frisk koldt vand indtil det er helt fint blendet. Si det i et ostelærred eller lign. (du kan bruge pulpen - den overskydende mandelmasse - i brød)
Du kan evt. blende vanillekorn, kanel, kardemomme eller honning med, prøv dig frem.
Hvis du blender med mindre vand så kan du lave mandelfløde til jordbærgrød og lignende og du kan selvfølgelig skumme mandelmælken op til din Latté eller Chai.
Mælken kan holde sig i køleskab i et par dage hvis du passer på at holde det rent.
RAWFOOD de første skridt2 Kommentarer 14-12-2010
RAWFOOD from lotte voigt on Vimeo.
Start ud langsomt - i dit eget tempo, Det er godt at "faste" eller rense kroppen ud inden du for alvor starter, så får du nemlig mest ud af din nye spise måde. Jeg har en smart og nem udrensning til jer - den er på trapperne.
Som jeg siger i filmen så er det forholdet 70/30 hvor 70% af din mad er råt - der er grøntsager du får mest ud af at opvarme, kartofler og tomater er 2 af dem. Start langsomt ud med lidt mere råt af gangen i takt med at du får styr på din nye spisemåde.
Du skal ha styr på dine kulhydrater nu når du ikke spiser mel eller andre "hvide ting" det kommer der meget mere om men du kan bla få kulhydrater fra avokado og bananer - du får kalsium (vigtigt) fra grøntbladet grønt. Sørg for at spise den gode havsalt så du har styr på elektrolytterne. Kalium skal du også have og det finder du bla. i gulerødder, appelsin, banan, spinat og opvarmede tomater og så skal du selvfølgelig spise en masse af de gode olier. Tag et B12 supplement og masser af D vitaminer fra enten fiskeolie hvis du spiser det - eller fra solen (ikke nok på disse brede grader).
At være RAWFOODIST er godt hvis du er overvægtig, har diabetes, lider af gigt, allergier og meget meget andet - og for jer der bare har lyst til at ha det endnu bedre så øger det kreativiteten og energien for bare at nævne lidt.
Som sagt så er det meget individuelt, du er mere end velkommen til at kontakte mig hvis du har nogle spørgsmål.
God fornøjelse
|
|
|
|
|